Vakantiehuis Christine

Stupná, Reuzengebergte Tsjechië

                     

 

 

 

 

Titel: Foto van de het terras met op de voorgrond de schommel. - Beschrijving: Foto van de het terras met op de voorgrond de schommel.

W-Achterkant

Z-parkeren

W-oprit

 

 

 

 

Omgeving Stupná

Activiteiten

Indeling woning

Fotoalbum

Prijzen & Beschikbaarheid

Algemene voorwaarden

Contact

Wandelen

De Tsjechische Republiek beschikt over het dichtste en beste netwerk van wandelroutes in Europa. Rode, blauwe, groene en gele markeringen - de kleuren geven de belangrijkheid van de routes - doorkruisen bergweides en bossen in de laagvlaktes, voeren u naar de mooiste uitzichten, de interessantste burchten en sloten en naar de meest verborgen, maar toch zuivere bronnen. Dankzij deze markeringen bereikt u de plaats, die u anders lang zou zoeken of waar u zelfs nooit zou komen. Tsjechië is het beloofde land voor de wandeltoeristen. Op uw tochten zult u zowel de oudere generatie tegenkomen met leren bergschoenen aan en trekkingstokken in de hand, als jongeren met lichte rugzakjes en de modernste GPS-apparatuur. Het landschap biedt zowel lichte tochten van een halve dag, als enkele dagen durende toeren door het gebergte of trektochten langs burchten en sloten. Zo kan iedereen een keuze maken, of het nu om de getrainde toerist gaat of de dagjesmens, gewend aan lichte comfortabele wandelingen. De nationale parken zijn wandelgebieden bij uitstek

 

Fietsen

Een blik vanaf de fiets op het langs glijdende landschap is een van de heerlijkste belevenissen die u in Tsjechië kunt meemaken. De ritten langs de licht hobbelige bosweggetjes brengen ontspanning, en zo kunt u ten volle genieten van  de geur van de omliggende natuur, de geluiden, kleuren, het spel van licht en schaduw. En praktisch gezien, op de fiets kunt u immers nog meer bijzonderheden en mooie plaatsen bezoeken,wat binnen de beperkte vakantieperiode heel nuttig is.

In veel steden en gebergtes, o.m. Krkonose(=Reuzengebergte) kunt u gebruik maken van cyklobusy (fietsbussen), die  u in het zomerseizoen met de fiets vervoeren, zodat u een route kunt kiezen, waarbij u niet op dezelfde plaats begint en eindigt. Als u met de fiets de bergen in trekt, kunt u hoogteverschillen ook met de kabelbaan overwinnen. De fiets kunt u gemakkelijk meenemen in de kabelbaan.

De meeste plaatsen in de Tsjechische Republiek bieden fietsroutes in alle moeilijkheidsgraden en lengtes. Het landschap wordt doorkruist door een dicht netwerk van fietsroutes langs plaatselijke paden, veldwegen en berijdbare bospaden. Gewoonlijk voeren die naar interessante plaatsen en steden, bevatten afslagen naar monumentale gebouwen, bronnen en uitkijktorens die verder van de hoofdweg afliggen.

 

Skiën

Het Reuzengebergte (in het Tsjechisch Krkonoše) is het hoogste gebergte van Tsjechië en zelfs het drie na hoogste gebergte van Midden Europa. Het ligt vlak aan de Poolse grens en heeft toppen tussen de 1000 en 1602 meter. Het gebergte is ongeveer 60 kilometer lang en 20 kilometer breed.

Het Reuzengebergte is het meest bezochte gebergte van Tsjechië en ligt 125 kilometer ten noorden van Praag. Het kenmerkt zich door zijn vlakke, afgeronde toppen en diepe dalen met steile hellingen. Dit maakt het Reuzengebergte erg geschikt als wintersportgebied. Er zijn diverse sneeuwzekere skicentra met mogelijkheden voor skiën, snowboarden en langlaufen.

 

Adrenalinesporten

Hoog boven uw hoofd schommelen enkele figuurtjes in een spinnenweb van kabels. Ze proberen via stalen kabels van de ene pilaar naar andere te klimmen. Soms valt er iemand en daalt als een vlinder door de lucht af naar de voeten van zijn vrienden. Overal zijn vele kabels, ladders en rekstokken. Hier overwint de klimmer, gezekerd door een touw, in de lucht meerdere hindernissen. En aan de andere kant proberen enkele jonge mensen, hoe het is om in de vrije ruimte van de ene brug naar de andere te vliegen. Dat is nu een kabelcentrum.

Vliegen met parachutes in Krkonoše (Reuzengebergte) Ook in de zomer kunt u met de kabelbaan het startpunt van de bestuurbare parachutes bereiken op de berg Cerná Hora boven Janské Lázne, op de berg Certova Hora boven Harrachov, in Medvedín en Plání boven Špindleruv Mlýn en in Žalý boven Vrchlabí. Steeds populairder zijn tandemvluchten, die juist in de centra onder de bergen gereserveerd kunnen worden. Het aantal kabelcentra in de Tsjechische Republiek groeit gestaag. Goed en betrouwbaar kunt u hier verschillende belevenissen ondergaan. Van overgrijpen aan de touwen tot koorddansen, tot aan abseilen en ritten maken met een kabelbaan zijn mogelijk. Een belevenis voor het gehele leven is ook het bekijken van het landschap vanuit de cockpit van een sportvliegtuig of al hangend aan een bestuurbare parachute. Vanuit de hemel kunt u bij gunstig weer de gehele aarde overzien. En de mooiste uitzichten die men heeft als men een parachute gebruikt, zijn in Krkonoše. De beste weersomstandigheden bieden de gebergtes Krušné Hory en Ceské Stredohorí in het noordwesten van het land, en de Beskydy in het oosten, niet ver van Ostrava. Een van de nieuwtjes, die aangeboden worden in adrenalineparken, is zorbing -ronddraaien in een opgeblazen bal. Bobsleebanen vormen tegenwoordig de standaarduitrusting van bergsportcentra, waar men zich in een bobslee met wielen een steile heuvel op laat trekken en vervolgens via een roestvrijstalen baan naar beneden rijdt. Daarbij kunt u genieten van scherpe bochten, snelle rechte gedeeltes en soms ook loopings.